zondag 9 september 2012

Mitterkirchen - Mittereichen

9-9-2012, Mitterkirchen - Mittereichen(Sarling) Na een goed ontbijt namen wij afscheid van de Radler bauernhof van familie Moos. Het weer was weer uitstekend: zon! Wij hadden een vlotte tocht, deels door het achterland, deels langs de Donau. Vlak voor Grein namen we een rustmoment om foto's te nemen.
In Grein hebben we de fietsen neergezet en zijn het dorpje ingelopen. Natuurlijk werd de kerk bekeken, waar net een doop was begonnen. Het zingen van 3 vrouwen, onder begeleiding van een gitaar klonk goed. De dominee was nauwelijks te volgen. Na een poos, het duurde allemaal wel erg lang, zijn we toch maar weer naar buiten gegaan. Op een rustig terrasje hebben wat gedronken en gegeten. Er waren nog maar 2 apflestrudles, dus namen de dames een ander gebakje. We hebben daarna alles eerlijk gedeeld. Omdat je vanaf Grein langs de hoofdweg moest rijden besloten wij met het pontje naar de rechter oever te gaan.
Deze weg was in ieder geval redelijk rustig. Tot Ybbs hadden we een beetje last van tegenwind. Bij de dam voor Ybbs besloten we eerst naar Persenbeug aan de andere kant te fietsen. Er bleek hier echter weinig te beleven, dus gingen we weer terug en reden Ybbs binnen. Daar vonden wij een terras waar ijs was te krijgen. Wij hebben hier een tijdje gezeten, tenslotte waren wij al vlak bij ons doel. Op hetzelfde pleintje was een soort Italiaanse markt, maar de marktkooplui hadden maar weinig te doen wegens gebrek aan belangstelling. Om de volgende boerderij voor de nacht te bereiken moesten wij bij Sarling afslaan onder het spoor door. Wij dachten snel bij de boerderij aan te komen, maar dat viel tegen. Pas 2 gehuchten verder, zo'n 3 km verder en steil omhoog, vonden we de boerderij.
Wij troffen daar de vrolijke boerin, type Marion van de hoek, die duidelijk uitlegde wat wij konden verwachten. De kamers zagen er uitstekend uit. Gelukkig konden wij hier ook eten, want terug rijden naar Sarling zagen wij niet zitten. Na ons opgeknapt te hebben zijn we rond 6 uur buiten wat gaan drinken. Later kregen wij soep en een gebakken ei, vleeswaren en 2 stukken brood. Het smaakte ons weer prima. Met een Nederlands echtpaar, dat wij in de vorige boerderij ook al hadden ontmoet, hebben wij gezellig zitten praten. Toen het donker was geworden, zijn we naar binnen gegaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten