vrijdag 7 september 2012

Passau - Feldkirchen

7-9-2012, Passau - Feldkirchen Deze ochtend waren wij vroeg, omdat de koffers al om 8.15 uur klaar gezet moesten worden voor transport naar het volgende hotel. Mede daardoor, iedereen ging gelijk ontbijten, was het erg druk in de ontbijtzaal. We konden niet bij elkaar zitten. Wij zaten aan een tafel met een oudere dame uit Australië. Haar man lag in het ziekenhuis voor een operatie aan een gebroken heup. Ze waren gevallen met de tandem. Voor herstel moesten zij nog 5 weken in Passau blijven.  Wij moesten terug naar Passau fietsen. Om 10.30 uur zou de boot vertrekken, die ons naar Karsten zou brengen.
Na een mooie tocht over de Donau begon de fietstocht in Karsten. Na 5 km fietsen langs de rechter (zuid) oever kwamen wij bij Kraftwerk Jochenstein, waar wij de Donau wilde oversteken.
Wij besloten echter even verderop het pontje te nemen, omdat wij de de stuw met de fietsen een hoge trap op moesten lopen. Daarna ging het tot een beroemde bocht bij Schlögen langs de linker oever, waar wij weer met een pontje naar de andere oever gingen om daar verder langs de Donau te fietsen. Door de hoge rotsformaties en bomen fietsten wij vrijwel steeds in de schaduw, terwijl aan de andere oever de zon volop scheen. Na ongeveer 18 km fietsen zijn we bij een gasthof gestopt, waar wij in het zonnetje genoten van warme chocolade met een apfelstrudle met slagroom.
Na uitgerust te zijn was het nog een kort stukje naar Aschach. Wij hebben hier even rondgelopen voordat wij via de brug naar de overkant gingen. Het Hotel hadden wij al gezien. Het lag iets hoger tegen de heuvel in het zonnetje.
Het laatste stukje moest te voet afgelegd worden. Het was hier te steil. We kregen op de derde verdieping zeer ruime kamers. Het was zeer luxe. 's Avonds hebben we op het terras zitten eten. Het smaakte ons uitstekend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten