maandag 10 september 2012

Mittereichen - Aggstein

10-9-2012 Mittereichen - Aggstein     Opvallend was, hoewel daar niets mis mee is, dat wij zelf ons bord en bestek moesten pakken. Er was niet gedekt. Het ontbijt was goed maar eenvoudig. Na het eten hebben wij eerst rondgelopen over de boerderij. Er waren koeien, stieren, kippen en nog wat andere dieren.
Rond tien uur zijn wij op de fiets gestapt. Het gong eerst bergafwaarts naar de Donau. Wij kwamen door verschillende dorpjes en bereikten na 1,5 uur stug doorfietsen het plaatsje Melk. De fietsen hebben wij op het dorpsplein neergezet en zijn te voet naar het Bendicteiner klooster omhoog gelopen.
Wij werden door een duidelijk sprekend meisje met Oostenrijkse tongval, met een groep rondgeleid. Het was zeer interessant  en zeker de moeite waard. Wij hebben er de nodige foto's gemaakt. De kerk, in Barok steil was zeer indrukwekkend. Het was inmiddels midden op de dag en behoorlijk warm geworden. Ook was het tijd om iets te gaan drinken. Beneden in het dorpje vonden wij bij een Konditorei een elke in de schaduw. Wij namen er de gebruikelijke warme chocolade met een apfelstrudle. Corry en Ria wilden nog even door de tuin van het klooster lopen en gingen weer naar boven. Evert en ik zijn met een drankje op het terras blijven wachten. Toen de dames terug waren hebben wij er nog een ijsje genomen.  Na nog een kleine 10 km fietsen en een steile klim halverwege kwamen wij bij onze volgende eindbestemming.
Wij werden vriendelijk ontvangen door de vrouw des huises. Zoals gebruikelijk hebben wij ons eerst verfrist door het nemen van een douche. Half zes zijn we lopend naar het 500 meter verder gelegen Gasthaus gegaan, waar we buiten op het terras lekker hebben gegeten. Weer terug op de boerderij zaten wij nog een tijdje buiten met andere gasten, 2 oudere mensen uit Duitsland. Zij wonen in het Harz gebied in het voormalige Oost-Duitsland. Het bleek dat zij al vaker op dit adres hadden gelogeerd. Eerst dronken wij Marile-obst, obst van abrikozen. Iets over negenen zochten we de kamer op. Omdat er geen TV was, zat er niets anders op, dan op tijd naar bed te gaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten